Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nybakt bananbröd på en skärbräda

Proteinrikt Bananbröd: Ett Enkelt och Hälsosamt Recept

Saftigt och Proteinrikt Bananbröd

Är du redo att upptäcka proteinrikt recept på bananbröd som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje? Denna proteinrika version av bananbröd är perfekt som mellanmål, frukost eller efter träning för att ge din kropp den protein den behöver för återhämtning och muskelbyggnad. 

Proteinrikt Bananbröd

Nybakt bananbröd på en skärbräda

Nybakat saftigt bananbröd som du kan njuta av. Endast 200kcal per portion

Ingredienser:

Våta ingredienser:

  • 3 mogna bananer, mosade
  • 2 ägg
  • 1 dl naturell yoghurt eller kvarg
  • 30 ml kokosolja, smält
  • 1 tsk vaniljextrakt

Torra ingredienser:

  • 180 g (ca 4 dl) fullkorns- eller dinkelvetemjöl
  • 160 g proteinpulver med vaniljsmak (eller smak efter eget tycke)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kanel

Extra ingredienser:

  • 50 g valfria nötter eller frön, hackade (t.ex. valnötter, mandlar, chiafrön, pumpafrön)

Om du delar brödet i 12 portioner, blir näringsinnehållet per portion enligt följande:

  • Kcal per portion: ca 200 kcal
  • Protein per portion: ca 15 g
  • Kolhydrater per portion: ca 27,5 g
  • Fett per portion: ca 5,8 g

Tillagning:

  1. Värm ugnen till 175°C. Smörj en brödform (ca 23×13 cm) med lite kokosolja eller täck med bakplåtspapper.

  2. Tag fram en stor skål, mosa bananerna tills de blir mjuka och klumpfria. Tillsätt ägg, yoghurt, smält kokosolja och vaniljextrakt. Rör om ordentligt tills ingredienserna är väl blandade.

  3. I en annan skål, blanda fullkorns- eller dinkelvetemjöl, proteinpulver, bikarbonat, salt och kanel. Rör om tills ingredienserna är väl blandade.

  4. Häll de torra ingredienserna i skålen med de våta ingredienserna. Rör om försiktigt tills de är väl kombinerade, men undvik att överarbeta smeten.

  5. Tillsätt de hackade nötterna eller fröna och rör om försiktigt för att fördela dem jämnt i smeten.

  6. Häll smeten i den förberedda brödformen och jämna till ytan med en sked eller spatel.

  7. Grädda bananbrödet i den förvärmda ugnen i cirka 45-55 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten av brödet kommer ut ren. Om brödet börjar bli för mörkt på ytan innan det är helt klart, täck det med aluminiumfolie.

  8. Låt bananbrödet svalna i formen i cirka 10 minuter innan du försiktigt tar ut det och låter det svalna helt på ett galler.

Detta proteinrika bananbröd är inte bara gott, men det ger också bra näring och energi. Njut av det som mellanmål, frukost eller efter träning för att ge din kropp den protein den behöver för återhämtning och muskelbyggnad.

Kolla även in våra goda och proteinrika recept på kyckling, fisk  , vegetariskt eller varför inte 10 kalorisnåla såser.