Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Fräsch vattenmelon på ett tallrik

Kalorier i Vattenmelon – Läskande och Läcker

Vattenmelon är en läskande och läcker frukt som är perfekt för att svalka sig under varma sommardagar. Men hur många kalorier innehåller vattenmelon? Och är den en bra del av en hälsosam kost? I denna artikel utforskar vi kaloriinnehållet i vattenmelon och de hälsofördelar den kan erbjuda.

Kalorier Vattenmelon

Vattenmelon består till största delen av vatten, vilket innebär att den är låg i kalorier. Per 100 gram vattenmelon innehåller den endast cirka 30 kalorier, 0,6 gram protein, 7,6 gram kolhydrater och 0,2 gram fett. Detta gör vattenmelon till ett idealiskt mellanmål för den som vill ha något lätt och uppfriskande utan att öka sitt kaloriintag för mycket. För att ha bättre koll på ditt kaloriintag kan du använda en kaloriräknare.

Fräsch vattenmelon på ett tallrik

Kaloritabell för vattenmelon

Vattenmelons storlekViktKalorier
100 g100 g30
150 g150 g45
200 g200 g60

Näringsämnen i vattenmelon

Utöver att vara låg i kalorier är vattenmelon även en utmärkt källa till näringsämnen. Den innehåller bland annat vitamin C, vitamin A, kalium och magnesium. Vattenmelon är också rik på antioxidanter, såsom lykopen, vilket kan hjälpa till att skydda cellerna mot skador från fria radikaler och kan även bidra till att förebygga kroniska sjukdomar som hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Vattenmelon i kosten

Eftersom vattenmelon är så låg i kalorier och rik på näringsämnen, passar den utmärkt in i en hälsosam kost. Den kan ätas som ett mellanmål, blandas i sallader, användas som en ingrediens i smoothies och juice, eller till och med grillas för en smakrik och saftig dessert. Här hittar du fler kalorisnåla recept och idéer.

Vattenmelon är också perfekt för den som tränar, eftersom den innehåller naturligt elektrolyter som hjälper till att återställa vätskebalansen och påskynda återhämtningen efter träning. Om du söker efter hälsosamma och proteinrika recept att kombinera med vattenmelon, kan du läsa här för idéer med kyckling och här för inspiration till nyttiga frukostrecept med högre proteininnehåll.

För att göra det enkelt att följa en hälsosam kost och träning kan du använda reFitness medlemskap, som erbjuder skräddarsydda kost- och träningsplaner samt vägledning och stöd från experter inom området.

Sammanfattning

Vattenmelon är en utmärkt frukt att inkludera i din kost om du vill hålla ditt kaloriintag lågt och samtidigt få i dig en mängd viktiga näringsämnen. Med sitt låga kaloriinnehåll och höga vätskeinnehåll är den ett läckert och hälsosamt alternativ för den som vill njuta av något svalkande och näringsrikt.