Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Skål med färska jordgubbar

Kalorier i Jordgubbar – Sommarens Favorit

Jordgubbar är inte bara delikata och saftiga, de är också bra för din hälsa. Söker du efter kalorier jordgubbar får du veta att de är rika på näringsämnen men låga på kalorier. Men vad innebär det i detalj? Låt oss titta närmare på jordgubbens innehåll och hur den kan bidra till din välmående.

Jordgubbar och kalorier

En portion jordgubbar (100 gram) innehåller endast 32 kalorier. Detta inkluderar 0,7 gram protein, 7,7 gram kolhydrater och 0,3 gram fett. Detta gör jordgubbar till ett kalorisnålt alternativ när man vill njuta av en söt och hälsosam efterrätt.

Jordgubbar är också höga i kostfiber, vilket är viktigt för matsmältningen och en frisk tarmfunktion. Dessutom har de en rad vitaminer och mineraler, som vitamin C, mangan och folsyra.

För mer information om kaloriintag, besök reFitness guide till kaloriintag.

Skål med färska jordgubbar

Kaloritabell för jordgubbar

Jordgubbars viktKalorier
100 g32
150 g48
200 g64

Jordgubbars hälsofördelar

Jordgubbar har ett antal hälsofördelar tack vare deras näringsinnehåll och låga kaloriantal. De är fulla av antioxidanter, t.ex. flavonoider, antocyaniner och ellaginsyra, som skyddar kroppens celler mot skador från fria radikaler och kan minska risken för hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Jordgubbar har även visat sig kunna hjälpa till att reglera blodsockret och minska risken för typ 2-diabetes genom att ha ett lågt glykemiskt index. Deras höga fiberinnehåll kan bidra till att minska kolesterolnivåerna och hjälpa till att underhålla en hälsosam viktnedgång.

För att se hur jordgubbar och andra livsmedel passar in i ditt dagliga kaloriintag, använd reFitness kaloriräknare.

Jordgubbar i kosten

Jordgubbar är mycket mångsidiga och kan ätas i en mängd olika rätter och måltider. De är perfekta att äta som de är, men passar också bra med yoghurt, gröt eller i en nyttig frukost.

De kan även kombineras med andra ingredienser för att skapa kalorisnåla såser eller bli en söt topping på proteinrika recept med kyckling.

Är du intresserad av att förbättra din kost och träning? Kolla in reFitness medlemskap för att få tillgång till expertis och motivation för att nå dina hälsomål.

Sammanfattning

Jordgubbar erbjuder mängder av hälsofördelar och är ett förvånansvärt lågt kalorier snack eller dessertalternativ. Med sitt höga innehåll av vitaminer, mineraler, antioxidanter och fiber, kan jordgubbar vara en del av en hälsosam och välbalanserad kost. Så nästa gång du letar efter något sött att njuta av, varför inte välja jordgubbar och ta del av deras naturliga godhet och hälsofördelar?